Omgeving

Kaart van Limburg

Echt, Susteren, Roermond, Sittard, Maaseik....

Echt (Limburgs: Ech) is een plaats in de gemeente Echt-Susteren, provincie Limburg.

De gemeente heeft een fraai landschap en ligt in een Euregionaal gebied. Echt is centraal gelegen tussen Roermond en Sittard, het Belgische Maaseik, de Duitse plaatsen Waldfeucht en Selfkant.

Op zijn smalst is de gemeente slechts 4,8 kilometer breed. In een uur tijd kunt u van Duitsland via Nederland naar België wandelen.

Graag vertellen wij u, over alle leuke plekjes in de directe omgeving. Van prachtige natuur tot moderne architectuur. Neem contact met ons op als u meer wilt weten over de mogelijkheden.

Omgeving Echt

 

Natuurgebied De Doort

Bed & Breakfast Echt grenst direct aan het natuurgebied De Doort.

Dit bosgebied met aangrenzende weilanden behoort floristisch en faunistisch tot een van de rijkste bossen van Midden-Limburg. Er leeft een populatie van enkele honderden boomkikkers. Landelijk is dit kikkertje erg zeldzaam. Veel liefhebbers van natuurfotografie hebben de weg naar De Doort al weten te vinden.

Kikker in natuurgebied de Doort Natuurgebied De Doort - bij Bed en Breakfast Echt Ijsvogel in de Doort Winterlandschap midden Limburg

Cultuur in Echt

Kapelletje Sint Anna op het Gebroek - Echt - midden LimburgHet oude Echt heeft de cultuurliefhebber veel te bieden. In de buurtschap Gebroek ligt de Sint Annakapel. De kapel is gebouwd in 1896 door J.A. van Kempen en werd in 1976-'77 gerestaureerd.

De bestaande fiets- en wandelroutes voeren langs een aantal interessante monumenten, zoals het oude raadhuis aan de Plats, de dekenale St. Landricuskerk (een laat-gotische hallenkerk uit de 15e eeuw), Huis Verduynen, Hoeve Kloosterhof in St. Joost (een voormalig Caulitenklooster uit de 14e eeuw), Cisterciënzerabdij 'Lilbosch' en de uit 1691 daterende O.L.V. Kapel in Schilberg.

De belangrijkste historische functie van Echt wordt bevestigd door het schepenbankzegel uit de 13e eeuw en de op een drietal plekjes herplaatste grensstenen uit de 16e eeuw met het opschrift Gelre en Gulik. In het Gemeentemuseum wordt de geschiedenis van Echt door middel van wisselende presentatie treffend in beeld gebracht.

Terug naar boven of door naar de Bed en Breakfast Woning